Odjel za informacijske znanosti

Počinje studentsko natjecanje - Smartup

Smartup je edukativno natjecanje, u organizaciji udruge eSTUDENT u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih studenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima iz Hrvatske i svijeta.

Danas u visoko globaliziranom svijetu u kakvom mi živimo, rijetki su ljudi koji nisu čuli barem za jedan startup, a još su rjeđi oni kojima neki startup nije olakšao svakodnevni život. Startupovi više nisu rijetke pojave, oni su danas sastavan dio globalne ekonomije i jedan od glavnih izvora inovativnosti i napretka bilo u životnoj ili poslovnoj sferi našeg života te ih kao takve moramo prihvatiti. Stoga je nama u Smartup-u cilj dalje širiti taj koncept, a pogotovo u Hrvatskoj koja ima više nego puno potencijala.

Koncept natjecanja je usmjeren na Lean metodologiju koja je standard u cijelom svijetu i koju Smartup želi približiti hrvatskoj studentskoj populaciji kroz niz edukativnih radionica, meetup-ova i individualnih mentorstva od strane hrvatskih stručnjaka te poučiti kako što bolje, brže i efikasnije primjenjivati ovu metodologiju.

Natjecatelji Smartupa dobit će u svijet uspješnih poduzeća, važnost izgradnje socijalnih kontakata (‘networking’) i naučiti da uvijek treba imati snove i još važnije, pokušati ih ostvariti.

Otvorenje natjecanja se održava 3.3 na EFZG-u s početkom u 18h. U sklopu otvorenja održat će se panel rasprava pod nazivom “Pokreni svoju ideju”s gostima  Hrvojem Prpićem, Lukom Abrusom i Martinom Grgić.

Prijave na natjecanje počinju 29.2. i traju do 14.3.2016.

Na natjecanje se prijavljuje popunjavanjem obrasca dostupnog na službenim web stranicama udruge (www.estudent.hr) prilikom čega natjecatelji ukratko opisuju svoju poslovnu ideju. Natjecatelji se mogu prijaviti u timu od 2 - 5 osoba.

Završnica natjecanja je 18.5. kada će biti održan finalni  krug natjecanja u kojem će biti prezentirane završne prezentacije finalista te proglašenje pobjednika natjecanja.

Najbolje timove očekuje primamljiv nagradni fond od 12.000, 9.000 i 6.000 kn i prilika da budu primljeni u inkubator poduzetništva, dok se pobjedniku nudi direktan ulaz u program Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP).

Za sva pitanja vezana za natjecanje možete nam se javiti na mail smartup@estudent.hr

Link do promotivnog videa u kojemu su dodatne informacije o natjecanju: LINK