Odjel za informacijske znanosti

EU-CONEXUS DAY OF DIGITAL HUMANITIES, 12. srpnja 2021.

Pozivamo vas na

EU-CONEXUS DAY OF DIGITAL HUMANITIES

koji će se održati online 12. srpnja 2021. od 10.00 do 16.30

Dan digitalne humanistike okupit će istraživače sveučilišta EU-CONEXUS alijanse koji području digitalne humanistike prilaze s različitih motrišta, a svrha je predstaviti rad bar dijela onih koji istražuju u transdisciplinarnom području digitalne humanistike.

Dan digitalne humanistike početak je procesa objedinjavanja istraživanja u području humanističkih znanosti na Europskom sveučilištu, a u cilju početka oblikovanja studija digitalne humanistike u okviru alijanse EU-CONEXUS te Centra za digitalnohumanističke studije EU-CONEXUS alijanse sa sjedištem na Sveučilištu LaRochelle, u Francuskoj.

Istraživači koji su do sada sudjelovali u ovom projektu dolaze sa sveučilišta u Rostocku i u Zadru, Universidad Católica de Valencia i Sveučilišta La Rochelle.

U programu sudjeluju izv. prof. dr. sc. Marijana Tomić (Odjel za informacijske znanosti, Centar za istraživanje glagoljaštva) i doc. dr. sc. Drahomira Cupar (Odjel za informacijske znanosti) koje će predstaviti dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta Digitalizacija, bibliografska obrada i istraživanje tekstova zadarsko-šibenskog područja iz razdoblja do kraja 19. st. pisanih glagoljicom, bosančicom i latinicom (Odjel za informacijske znanosti i Centra za istraživanje glagoljaštva), te ostale aktivnosti vezane uz digitalnu humanistiku.

Program i sažetke možete pronaći ovdje.