Odjel za informacijske znanosti

Obavijest o upisu u ak. god. 2018./2019. i upisu obveznih i izbornih kolegija preko Studomata

Obavijest o upisu u ak. god. 2018./2019. i upisu obveznih i izbornih kolegija preko Studomata

OBAVIJEST

o upisu u ak. god. 2018./2019. i upisu obveznih i izbornih kolegija preko Studomata

 

Upisi u ak. god. 2018./2019. obavljati će se sljedećim rasporedom:

  • Upis u ISVU sustav (upis obveznih i izbornih predmeta putem Studomata) – od 2. listopada po principu „tko prvi“, kvote za izborne predmete su ograničene (zadnji dan upisa u izborne predmete je 12. listopada)
  • U tajništvu Odjela (nakon provjera upisa u ISVU, ovjerava se indeks) - ­ od 2. do 31. listopada 2018. u vremenu od 9:00-12:00h  (uplatnicu za upisninu i ili/školarinu dobiti ćete u tajništvu Odjela). Za izvanredne studente koji nisu u mogućnosti doći ovjeriti indeks prema navedenom, organizirat će se upisi u poslijepodnevnim satima. Točni datumi upisa objavit će se naknadno.
  • Studenti koji imaju parcijalu predaju zahtjev za parcijalu u tajništvu Odjela do 2. listopada 2018.

 

Putem Studomata MOGU se upisati STUDENTI KOJI NISU PONAVLJAČI i STUDENTI PONAVLJAČI KOJI NEMAJU PARCIJALU.

 

Preko Studomata se NE MOGU upisati sljedeći studenti:

- STUDENTI KOJI IMAJU PARCIJALU NA VIŠIM GODINAMA -  UPISUJU SE NA IZBORNE PREDMETE IZ ZIMSKOG SEMESTRA U TAJNIŠTVU ODJELA PREMA SLOBODNIM MJESTIMA NA POJEDINIM KOLEGIJIMA.

- APSOLVENTI - dolaze na upis u tajništvo Odjela

Studenti koji imaju parcijalu na višim godinama i apsolventi upisuju se u tajništvu Odjela od 8. do 31. listopada 2018. u vremenu 9.00-12.00h.

 

Upute o postupku prijave na predmete putem Studomata

  • prijavljujete se na Studomat koristeći AAI@EduHr elektronički identitet
  • ako u ISVU nedostaje neki od obveznih osobnih podataka, Studomat će tražiti da ih upišete
  • odabirete izborne i/ili obvezne predmete
  • odabir kolegija mora biti u skladu s pravilima o ECTS bodovnim kvotama navedenima na sučelju Studomata, odnosno u skladu s pravilima koja su navedena na redovima predavanja koji su objavljeni na web stranici ili oglasnoj ploči pojedinog odjela
  • nakon odabira željenih predmeta provjerite vlastiti izbor i na kraju potvrdite upis kolegija

 

Važne napomene:

  • Kada jednom potvrdite i upišete odabrane kolegije više ne možete promijeniti odabir kolegija putem Studomata
  • Za promjenu već odabranih i upisanih kolegija dužni ste se javiti u Tajništvo odjela (nakon upisa u Referadi) gdje će vam obrisati upisani kolegij (ako nije ispunjena upisna kvota) i ako želite dodati neki drugi umjesto obrisanog
  • Za upis kolegija iz nastavničkih kompetencija iz diferenciranog kurikuluma potrebno je vidjeti koji se kolegiji nude preddiplomskoj, odnosno diplomskoj razini, a što je navedeno u redu predavanja kojeg možete vidjeti ovdje: http://www.unizd.hr/obrazovanje/uredi-za-studije/ured-za-preddiplomske-i-diplomske-studije-
  • Kolegije iz nastavničkih kompetencija iz jezgrovnog kurikulumadvopredmetni diplomski studenti oba nastavnička smjera upisuju prema A1 odnosno A2 studiju (na A1 studij se upisuju predmeti Temeljna znanja o odgoju i obrazovanju i Didaktika, a na A2 studij Psihologija obrazovanja I): http://www.unizd.hr/obrazovanje/uredi-za-studije/ured-za-preddiplomske-i-diplomske-studije
  • Ako ima manje od 10 studenata upisanih na izborni predmet, taj predmet se neće izvoditi. Ako student početkom nastave otkrije da se izborni predmet na kojeg se upisao ne izvodi, treba doći u Tajništvo odjela radi promjene predmeta.

 

 

UPUTE ZA RAD NA STUDOMATU:

Prilikom upisa predmeta za zimski semestar, student mora ispuniti određen broj ECTS-a za upis predmeta iz zimskog semestra.

U prozoru „Upis godine Studiji smjerovi“ prikazano je:

  • Minimalni i maksimalni broj ECTS bodova koji student treba upisati u zimskom semestru
  • Trenutno upisana količina ECTS bodova u danom semestru (trenutno upisan broj bodova)
  • Podatak o tome da li je moguće obaviti upis. Ukoliko nije zadovoljeno neko pravilo vezano uz upis, opcija Upiši svijetli crveno, a ukoliko su zadovoljena pravila za upis, opcija Upiši svijetli zeleno.
  • Podatak o trenutno upisanoj nastavnoj godini uz način upisa
  • Podatak o temelju financiranja i plaćanju za upisani studij/smjer

Za odabir predmeta za upis potrebno je odabrati opciju „Predmeti“ koja omogućuje odabir predmeta koje će student u zimskom semestru upisati. Nakon odabira opcije „Predmeti“ prikazuje se prozor „Upis godine Studiji/smjerovi Obvezni/izborni“ koji sadrži podatke o ponudi obveznih i izbornih predmeta koje student može/mora upisati u zimskom semestru.

Nakon obavljanja upisa predmeta strelicom za nazad potrebno je iz prozora „Upis godine Studiji/smjerovi Obvezni/izborni“ vratiti se na prozor „Upis godine Studiji/smjerovi“ u kojem za upis zimskog semestra treba odabrati opciju. Odabirom opcije prikazuje se prozor „Upis godine Pregled predmeta“ prije upisa u kojem se prikazuju podaci o predmetima iz zimskog semestra koje student upisuje. Za obavljanje upisa predmeta iz zimskog semestra potrebno je odabrati opciju Upis višekomponentne kombinacije -  Upiši, nakon čega je obavljen upis zimskog semestra i pojavljuje se obavijest o uspješno obavljenom upisu predmeta iz zimskog semestra.