Odjel za informacijske znanosti

9. međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2022 (14. do 16. rujna 2022.)

 

Od 14. do 16. rujna 2022. godine na Sveučilištu u Zadru održava se 9. međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti u organizaciji Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Hrvatske udruge za znanstvenu komunikaciju – ZNAK, Sveučilišta u Zagrebu, Instituta Ruđer Bošković i Sveučilišta u Rijeci. 

Ovogodišnja konferencija usmjerena je na prezentaciju i diseminaciju istraživačkih podataka te razmjenu informacija i ideja različitih stručnjaka, istraživača, informacijskih stručnjaka i knjižničara, urednika, izdavača, edukatora, kreatora politika, komunikacijskih stručnjaka i novinara.

Teme ovogodišnje konferencije PUBMET2022 su:

  • Redisigning Open Access = Redizajn otvorenog pristupa
  • Raising efficiency and effectiveness in scholarly communication = Poboljšanje učinkovitosti i djelotvornosti u znanstvenoj komunikaciji
  • Fairness of OA = Pravednost u otvorenoj  znanosti
  • Potentials of public engagement in science = Mogućnosti uključivanja javnosti u znanstvene aktivnosti
  • Assessing the quality of research process, research outputs and publication channels = Procjena kvalitete istraživačkog postupka, rezultata izstraživanja i kanala objavljivanja

Više o prijavi i programu konferencije PUBMET 2022

Neposredno prije PUBMET2022, 13. rujna 2022. održat će se jednodnevno interaktivno događanje u okviru EU projekta TRIPLETriple ThatCamp#3 na temu Sustainability in Open Science koje je besplatno za sve sudionike, a posebno je namjenjeno znanstvenicima, knjižničarima i javnosti zainteresiranoj za sudjelovanje u istraživanjima. 

Registracija za Triple ThatCamp#3 dostupna je na poveznici.