Odjel za informacijske znanosti

Poziv na radionicu 'Odredište EU: budućnost mladih u Hrvatskoj', 30. 11. u 15:30h na Sveučilištu

Poziv na radionicu 'Odredište EU: budućnost mladih u   Hrvatskoj', 30. 11. u 15:30h na Sveučilištu

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH provodi projekt pod nazivom 'Odredište EU: budućnost mladih u Hrvatskoj'. Cilj projekta je istražiti uzroke koji utječu na razinu znanja mladih o EU i njihovim pravima te detektirati primjere njihovih neispunjenih očekivanja od hrvatskog članstva u EU. Krajnji cilj je podignuti razinu svijesti mladih o koristima EU za mlade u Hrvatskoj i potaknuti njihovo aktivnije uključivanje u procese dijaloga i donošenja politika koje utječu na njihove živote. 

U sklopu ovog projekta Centar Miko Tripalo organizira radionice za mlade. Nakon uspješno održane radionice u Osijeku i Puli, slijedeća radionica održat će se u Zadru.  Radionice su namijenjene mladima, a cilj je u interaktivnom okruženju kroz raspravu istražiti uzroke koji utječu na razinu znanja mladih o Europskoj uniji i njihovim pravima te detektirati primjere njihovih neispunjenih očekivanja od članstva Republike Hrvatske u EU. 

Ovim putem pozivamo studente i profesore da se uključe na radionicu 'Odredište EU: budućnost mladih u Hrvatskoj', koja će se održati u Zadru, u petak 30. studenog 2018. godine, u 15:30 sati,  na Sveučilištu u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV/2, u učionici 203.


Dokumenti: 
Poziv na radionicu 
Program radionice