Odjel za informacijske znanosti

Digital Humanities & Heritage - 1. međunarodna konferencija DARIAH-HR-a

Odjel za informacijske znanosti i Centar za istraživanje glagoljaštva pozivaju na na 1. međunarodnu konferenciju DARIAH-HR-a "Digital Humanities & Heritage" koja se održava u organizaciji DARIAH-HR konzorcija, Odjela za informacijske znanosti i Centra za istraživanje glagoljaštva Sveučilišta u Zadru, Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i ICARUS-HR.

Konferencija će se održati na Sveučilištu u Zadru od 13. do 15. listopada 2021. te online putem Zoom-a. Sudjelovanje je besplatno, no obavezna je registracija zbog proceduralnih i epidemioloških razloga.

U okviru ovog događaja raspravljat će se o temama poput digitalnih humanističkih znanosti i otvorene znanosti, kulturne baštine u digitalnim humanističkim znanostima, digitalnih metoda i alata, informacijske organizacije za digitalne humanističke znanosti, kao i digitalne infrastrukture.

Ovaj je događaj namijenjen uspostavljanju mosta između znanstvenika i stručnjaka iz humanističkih znanosti, osobito digitalnih humanističkih znanosti, i profesionalaca iz područja knjižnične i informacijske znanosti, arhivistike i upravljanja muzejskim kulturnim resursima. Njegova je svrha promicanje uporabe digitalne tehnologije u istraživanju baštine i humanističkih znanosti kao metodologije i alata u svim područjima humanističkih znanosti i znanosti o baštini.

Cilj je ove konferencije okupiti dionike koji se bave baštinom i njezinom digitalnom transformacijom.

Program konferencije

Pratite nas na Facebooku i Twitteru!