Odjel za informacijske znanosti

“Moja Inicijativa” - Prijavi se na natječaj za najbolje ideje i inovacije koje će doprinijeti lokalnim zajednicama

Inicijativa mladih za ljudska prava objavila je javni poziv za timove mladih koji žele doprinijeti svojim lokalnim zajednicama i sudjelovati u stvaranju socijalnih inovacija.

Potpora uključuje konzultacije i edukaciju koje će mladima pomoći da provedu svoju ideju u djelo, uz pokrivanje troškova potrebnih za njenu izvedbu. Pobjednici ideathona će dobiti podršku za profesionalnu produkciju i snimanje ‘pitcha’ ideje, a najbolje tri ideje bit će predstavljene na manifestaciji u sklopu Dana ljudskih prava 10. prosinca 2020. godine. Po završetku provedbe ideje u djelo, Inicijativa mladih će dodijeliti simbolične nagrade i potvrde o uspješno dovršenim projektima timovima koji su zamišljeno i ostvarili. Na natječaj se mogu prijaviti timovi od najmanje dvije, a najviše šest osoba.

Rok za prijavu ideja je 15. listopada 2020.  

Puni tekst poziva i prijavnica na natječaj nalaze se na stranicama Inicijative mladih za ljudska prava: 

http://yihr.hr/hr/moja-inicijativa-natjecaj-za-najbolje-ideje-koje-doprinose-lokalnim-zajednicama/

 

Natječajem “Moja Inicijativa” mlade se potiče da se vode vrijednostima poštivanja ljudskih prava, dostojanstva, vladavine prava i jednakosti. Projektne ideje trebaju utjecati na smanjenje diskriminacije i govora mržnje, a poticanje solidarnosti i tolerancije. Također, predložene ideje mogu odgovarati i na neke druge probleme kao što su unaprjeđenje života žena čija su prava ugrožena, manjina, zaštite okoliša i slično.

Ovaj natječaj provodi se u sklopu aktivnosti projekta Social Innovators, financiranog od strane Islanda, Norveške i Lihtenštajna kroz EEA and Norway Grants Fonda za zapošljavanje mladih. 

Projekt provode: Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina iz Slovenije, Nacionalna škola menadžmenta iz Bugarske i Østfold University College iz Norveške.

Cjeloviti tekst natječaja preuzmite ovdje.