17. svibnja 2017.

Održana 10. konferencija InfoDASKA 2017

Održana 10. konferencija InfoDASKA 2017

InfoDASKA studentska je konferencija započela 2008.godine pod nazivom Dani mladih knjižničara. Osnovna ideja konferencije jest pratiti trendove i promjene unutar struke te potaknuti razmjenu znanja, ideja i mišljenja studenata informacijskih znanosti, ali i srodnih struka. Konferencija svake godine bilježi sve veću posjećenost, kako izlagača tako i posjetitelja.

10.InfoDASKA sa temom „Mogućnosti i izazovi suradnje informacijskih ustanova“ održana je 5.i 6.svibnja u prostoru studentskog kluba „Božo Lerotić“ na Sveučilištu u Zadru. Projekt su financirali Studentski zbor Sveučilišta u Zadru i Odjel za informacijske znanosti.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 60 studenata iz Zadra, Zagreba, Osijeka i Mostara.  Konferencija je otvorenja izlaganjem pod nazivom „Daskanje 2008.; kako je InfoDASKA izgledala prije 10 godina“, koje su održali Dora Rubinić, Nikica Gardijan i Ivana Morić Filipović, bivši studenti informacijskih znanosti, a danas zaposlenici Sveučilišta u Zadru.

Na konferenciji su sudjelovale i dvije pozvane predavačice: Marijana Senkić-Klapan iz Znanstvene knjižnice Zadar, koja je govorila o suradnji informacijskih ustanova s profitnim sektorom te doc.dr.sc. Martina Dragija Ivanović sa Odjela za informacijske znanosti, koja je održala predavanje o mogućnostima suradnje s neprofitnim sektorom. Nakon svakog pozvanog predavanja, uslijedila su izlaganja tematski grupiranih studentskih radova.

Na ovogodišnjoj konferenciji dodijeljena je i nagrada za najbolje izlaganje. Svi radovi su se vrednovali prema kriterijima za vrednovanje znanstvenog rada, a o dobitniku su zajednički odlučili predsjednici studentskih klubova. Nagrada je pripala trima studenticama iz Osijeka, Ivani Jukić, Gabrijeli Čuljak i Endrini Eskić, koje su izložile rad pod nazivom „Program otkupa knjiga Ministarstva kulture i podaci o javnoj posudbi: mogućnosti analize“. Konferencija je završila najavom 11.InfoDASKE koja će se održati na Filozofskom fakultetu u Mostaru.

Fotogalerija 

info