Odjel za informacijske znanosti

Poziv na Konferenciju i školu o autoritetu, provenijenciji, autentičnosti i dokazima, 25. – 28. listopada 2016., Sveučilište u Zadru

Poziv na Konferenciju i školu o autoritetu, provenijenciji, autentičnosti i dokazima, 25. – 28. listopada 2016., Sveučilište u Zadru

 

Pozivamo Vas na Konferenciju i školu o autoritetu, provenijenciji, autentičnosti i dokazima, 25. – 28. listopada 2016., Sveučilište u Zadru, Hrvatska
Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru organizira konferenciju i ljetnu školu koja će se održati od 25. do 28. listopada 2016. na Sveučilištu u Zadru.
Riječ je o četvrtoj u nizu tematskih srodnih ljetnih škola u organizaciji Odjela za informacijske znanosti, od kojih se prva održavala 2009. godine pod nazivom Ljetna škola o staroj knjizi. Nakon nje, uslijedile su Ljetna škola o povijesnim rukopisima 2011. godine, te Konferencija i škola o zapisima, arhivima i pamćenju godine 2013.
 

Ovogodišnja konferencija i škola bavit će se prvenstveno povijesnim i suvremenim razumijevanjem i pojavnostima koncepata autoriteta, provenijencije, autentičnosti i dokaza u različitim kulturnim, društvenim, profesionalnim i tehnološkim kontekstima, te prirodom i relevantnošću tih koncepata u budućnosti. Konferencija je namijenjena znanstvenicima, doktorskim studentima i stručnjacima iz različitih područja.

 

Suorganizatori konferencije i škole su University of California Los Angeles (UCLA) Department of Information Studies, VESTIGIA, the Manuscript Research Centre of Graz University, Znanstveni centar izvrsnosti za hrvatsko glagoljaštvo i Hrvatski državni arhiv.
Konferencija će se održavati najvećim dijelom u zgradi Starog kampusa Sveučilišta u Zadru, Obala Kralja Petra Krešimira IV. br. 2, Zadar. Točne lokacije naznačene su u programu konferencije.  
Jezik konferencije i škole je engleski.
Program te obavijesti o načinu registracije, smještaju i sl. nalaze se na mrežnim stranicama http://apae.unizd.hr/
 Za sve dodatne informacije i upite slobodno se obratite Marijani Tomić na e-mail mtomic@unizd.hr