Odjel za informacijske znanosti

Stručni kolokvij: "Jobshadowing"

Stručni kolokvij: "Jobshadowing"

Pozivaju se svi zainteresirani na posjetu 7. stručnom kolokviju "Jobshadowing", na kojemu će djelatnice Sveučilišne knjižnice Dora Rubinić i Gorica Lovrić, predstaviti iskustvo stručnog usavršavanja u obliku jobshadowinga (stručna praksa) u dvije suvremene europske sveučilišne knjižnice. Kolokvij će se održati 12.11. (četvrtak) u 14 sati u učionici 119 na Novome kampusu.


Dora Rubinić (Sveučilišna knjižnica, UNIZD):

Švedski stol - jobshadowing u Sveučilišnoj knjižnici u Borasu

Na izlaganju će biti predstavljeno iskustvo trodnevnog boravka u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta u Borasu (Švedska) u sklopu ERASMUS+ programa. Knjižnica oduševljava kako svojim suvremeno uređenim i opremljenim prostorom tako i svojim uslugama i organizacijom poslovanja. Bit će predstavljen i neformalni posjet dvjema narodnim knjižnicama - središnjoj knjižnici u Borasu i impresivnoj novootvorenoj gradskoj knjižnici u Göteborgu.

 

Gorica Lovrić (Sveučilišna knjižnica, UNIZD):

Knjiga s pogledom na Guggenheim – jobshadowing u Sveučilišnoj knjižnici Deusto u Bilbau


Na izlaganju će biti predstavljeno ERASMUS iskustvo iz Sveučilišne knjižnice Deusto u Bilbau (Španjolska). Kako je i sam grad Bilbao u posljednjem desetljeću doživio velike promjene i nagli razvoj, tako je i Sveučilišna knjižnica Deusto dobila novu zgradu, koju je projektirao poznati španjolski arhitekt Rafael Moneo. Knjižnica i cijela zajednica je tada morala proći proces prilagodbe o kojemu će biti riječi na ovom izlaganju. Predstaviti će se nova zgrada knjižnice, proces preseljenja,organizacija poslovanja i usluge knjižnice.

poster